Atentie daca va cumparati bilete la Wizz Air! Vezi ce teapa circula in perioada aceasta!

În ultimele zile, o noua tentativă de fraudă bancară electronică, așa-numit phishing, se propagă ca un concurs organizat de compania aeriană Wizz Air. Un link distribuit pe rețelele de socializare îi conduce pe utilizatori la o pagină care-i cere să completeze un chestionar, în urma căruia ar fi premiați cu două bilete gratuite pe orice rută a companiei. 

Conform reprezentanților companiei WizAirr, este vorba despre mai multe site-uri și pagini false de Facebook care induc în eroare clienții.

„Wizz Air a fost informată că o serie de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false şi folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ, fiind capabile în acest mod să inducă în eroare clienţii care cred că vizitează website-ul şi paginile oficiale ale Wizz Air. Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false pretinzând că cei care vor câştiga vor intra în posesia de bilete WIZZ. Wizz Air reaminteşte tuturor clienţilor săi că website-ul său oficial este wizzair.com<http://wizzair.com><https://wizzair.com/en-gb/main-page#/ şi că orice informaţii despre promoţiile şi concursurile WIZZ sunt publicate fie pe acest website, fie pe paginile oficiale de Social Media sau prin newsletter-ul companiei. Wizz Air recomandă cu tărie tuturor pasagerilor să nu viziteze sau să dea clic pe aceste link-uri sau pagini de web, promovate prin intermediul oricărui alt canal în afară de platformele şi website-ul oficiale. Wizz Air va lua toate măsurile necesare împotriva tuturor entităţilor care pretind în mod fals că reprezintă Wizz Air şi care induc în eroare clienţii”, se arată într-un comunicat de Wizz Air.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL