Bihor: incubatorul de afaceri din municipiul Oradea s-a finalizat – investiție de peste 11.9 milioane lei

Primăria municipiului Oradea a finalizat primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare”. Spațiul va găzdui 15 firme din domeniul creativ, iar investiția pentru lucrările de reabilitare și de amenajare interioară este de 11.974.433 lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Primăria Oradea are primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare”, care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie, dar şi alte domenii creative, acesta fiind finalizat 100%. Municipalitatea orădeană își dorește astfel să sprijine firmele nou înființate și pe cele cu un istoric scurt de funcționare – maxim 2 ani, prin servicii suport în afaceri.

În acest mod, antreprenorii care au intrat recent pe piață vor fi ajutați să facă față mediului concurențial și să supraviețuiască pe termen lung, ajungând la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită funcționarea pe cont propriu. Incubatorul va funcționa în clădirea fostului spital de neurologie din str. Louis Pasteur, imobil care a fost reabilitat și pus în valoare, având o suprafață de 2.200mp, aflat fiind în proprietatea municipiului Oradea”, transmit reprezentanții primăriei Oradea.

Citește și:   Deputatul Mugur Cozmanciuc: vot pozitiv proiectului de lege privind combaterea buruienii ambrozia în cadrul Comisiei de mediu și echilibru ecologic
De asemenea, administrația locală are în derulare și un contract de achiziție a dotărilor necesare a spațiului, în valoare de 4.274.424 lei.

„În interior a fost amenajat spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. În plus, au fost prevăzute dotări necesare pentru buna desfășurare a activităților, clădirea urmând să fie dotată cu mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și echipamente specifice activităților din domeniul creativ”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

„Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul va oferi un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate. Specificăm că rezidenții selectați vor avea ocazia să participle la training-uri, seminarii şi conferinţe, să primească asistență în realizarea strategiilor de afaceri, în scrierea de proiecte necesare atragerii de finanțare sau în alte domenii relevante”, precizează Florin Birta, edilul liberal al municipiului Oradea.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL