Cel mai modern stadion din Romania va costa 137 milioane euro

Studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Timișoara a fost finalizat. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, transmite că proiectul aparține integral administrației județene, finanțarea fiind atrasă de aceasta, demararea lucrărilor depinzând de Guvernul României. Investiția totală este de 137 milioane euro, iar din bugetul propriu al Consiliului Județean se vor aluca fonduri în valoare de 7 milioane euro.

„Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern. Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor. Zic “facem apel” deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului”, transmite Alin Nica.

„Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri. Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro.

Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș”, adaugă președintele CJ Timiș.

„Înțeleg foarte bine nevoia unui spațiu în care să putem organiza evenimente sportive, culturale și de divertisment de anvergură.

Înțeleg nevoile tinerilor de a se antrena în facilități moderne și ale familiilor de a avea liniștea că cei mici beneficiază de cele mai bune condiții.

Înțeleg dorința suporterilor de a-și manifesta entuziasmul și susținerea pentru echipele favorite într-un stadion nou și modern, așa cum merită timișenii”, precizează liberalul Alexandru Proteasa, vicepreședintele administrației județene din Timiș.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL