Cele mai mari tepe: Cum sa nu te pacalesti cu reducerile de Black Friday!

Înainte de a vă cumpăra un produs dintr-un magazin, puteți verifica prețurile pe Internet pentru a profita de cea mai bună ofertă, scrie DCnews.ro

Am vrut un mouse Microsoft. Căutând pe Google, am descoperit că la unele magazine costa 110 lei, în schimb ce la Altex, de exemplu, prețul era de 62,77 lei, fiind redus de la 72,99 lei.
Toate bune și frumoase, am mers la magazin pentru a-l cumpăra, dar acolo, produsul era afișat, la raft, cu prețul de 72,99 lei. L-am întrebat pe responsabilul de raion care este suma reală și mi-a spus: „cea de pe Internet. Mergeți la casa de marcat și spuneți că este la reducere”. Deci, tu, client fiind, trebuie să faci enșpe mii de pași pentru un preț corect.

Am făcut ce mi-a spus, am ajuns la casa de marcat și vânzătoara mi-a zis prețul mouse-ului: 72,99 lei. I-am zis că pe pagina online Altex este afișat alt preț.

Am informat-o că responsabilul de la raft m-a rugat să specific, la casa de marcat, prețul de pe Internet. Într-un final, vânzătoarea a spus:

„Pentru a se aplica reducerea, trebuia să rezervați produsul de acasă, dar o puteți face acum, de pe telefonul mobil. Așteptați cam 15 minute pentru ca oferta să devină activă”.

Și am plecat la plimbare până s-a rezolvat problema. Pe site-ul Altex nimeni nu precizează că pentru a profita de o reducere, trebuie să faci nu știu câți pași. În acest caz, este vorba despre un preț oricum mic, cu o reducere de 14%, dar atenție când vreți să cumpărați produse care costă sume mai mari pentru a nu cădea în astfel de capcane comerciale.

Și încă un lucru – atunci când cumpărați un produs, verificați pe toate site-urile specializate pentru că, de exemplu, mouse-ul despre care vă povesteam, la eMAG costa doar 43.99 lei.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL