Dupa ce a taiat ”taxa de timbru” prin Legea Dragnea, acelasi Dragnea spune acum ca vrea sa introduca o taxa noua de timbru!

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a primit ca temă elaborarea unei propuneri prin care să se stopeze creşterea importului de maşini second hand şi, în paralel, să crească producţia internă de autovehicule.

Întrebat, marţi, dacă va fi finalizat un act normativ pentru reintroducerea taxei de mediu sau de poluare, Dragnea a răspuns: 

„Doamna Graţiela Gavrilescu are temă să vină cu o propunere în sensul ăsta, dar nu de introducere a unei taxe, ci să vedem care este cel mai bun pachet de măsuri pentru ca importul de maşini second hand să nu mai crească şi să crească producţia internă”.

„Eu cred că o mărire a numărului de unităţi pentru programul Rabla ar fi foarte bună pentru producţia de autovehicule din România”, a adăugat Dragnea.

Timbrul de mediu a fost eliminat în februarie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, fapt care a condus la creşterea importului de maşini second hand.

Sursa: Mediafax