Guvernul a alocat 36 de milioane de lei pentru reparatiile dupa furtuna din Banat

Guvernul va aloca 36 de milioane de lei pentru înlăturarea pagubelor produse în 10 judeţe de furtuna de acum 5 zile. 

Ministrul dezvoltării regionale, Sevil Shhaideh, a declarat la începutul şedinţei de guvern că vor fi alocate peste 36 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor produse de furtuna de duminica trecută. Banii vor fi trimişi autorităţilor locale din 10 judeţe aflate în centrul şi vestul ţării.

Banii provin din fondul special care se află la dispoziţia primului ministru. Sevil Shhaideh a precizat că trebuie realizate reparaţii la 16 spitale, 23 de dispensare şi peste 251 de şcoli, grădiniţe, colegii, posturi de poliţie, biserici şi alte unităţi de interes public. Sevil Shhaideh a arătat că aceasta este prima tranşă de bani care va fi trimisă în zonele afectate pentru repararea urgenţelor. În perioada următoare se vor face noi evaluări şi vor fi trimise alte sume de bani.

In judeţul Timiş, cel mai grav afectat de intemperii duminica trecută, autorităţile intervin, în continuare, pentru îndepărtarea efectelor vijeliei. Aproximativ 1.400 de consumatori din 50 de localităţi nu au energie electrică nici acum, dar se lucrează pentru remedierea defecţiunilor, susţine preşedintele Consiliului judeţean Timiş, Călin Dobra.

În context, ANRE a anunţat că sunt vizate de o anchetă societăţile de distribuţie Banat şi Transilvania Nord.

Sursa: Rador

Aboneaza-te la Podcastul BANUL