Jumbo deschide 17 magazine noi in Romania!

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării din Grecia, ia în considerare emiterea unor obligaţiuni convertibile pentru a obţine până la 250 de milioane de euro, în vederea finanţării expansiunii internaţionale, a anunţat joi publicaţia Kathimerini, transmite Reuters.

În pofida celor şapte ani de austeritate din Grecia, Jumbo a avut rezultate financiare peste estimări datorită produselor sale cu costuri scăzute şi a creşterii rapid a operaţiunilor din România şi Bulgaria.

Jumbo va folosi câştigurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni convertibile pentru a-şi finanţa expansiunea în Romania şi pentru a-şi majora deţinerile de numerar, a anunţat preşedintele Apostolos Vakakis la o întâlnire cu investitorii instituţionali.

Reprezentanţii Jumbo nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii. Compania a programat o întâlnire a acţionarilor în 8 noiembrie pentru a decide emiterea de obligaţiuni.

Conform strategiei de extindere a companiei, în următorii cinci ani Jumbo intenţionează să deschidă 17 magazine în România, două în Grecia şi unul în Bulgaria.

În prezent, retailerul operează 51 de magazine în Grecia, 22 în Cipru, Bulgaria şi România.

Profitul net al Jumbo a urcat cu 8% în anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2017, datorită creşterii solide înregistrate în România şi Bulgaria.

În septembrie, vânzările au urcat cu aproximativ 12%, datorită creşterii de peste 10% înregistrate în România şi Bulgaria, a anunţat compania elenă, fără a furniza detalii suplimentare.

Jumbo se aşteaptă ca în actualul an fiscal, care se va încheia la 30 iunie 2018, să înregistreze un profit similar cu cel din acest an, în timp ce vânzările ar urma să înregistreze un avans de 6-9%.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL