Lege noua: Salariaţii care au copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de 4 zile de telemuncă pe lună

Salariaţii care au în întreţinere copii cu vârsta până la 8 ani pot beneficia de telemuncă 4 zile pe lună, prevede un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, adoptat miercuri în unanimitate de Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.53/2003 cu un nou articol, în sensul ca salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani să poată beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, prevede un amendament al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din 30 mai 2023.