Ministrul Finantelor, PSD-istul Caciu, isi cere scuze dupa ce i-a numit pe antreprenorii romani ”babuini”

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu (PSD), a anuntat miercuri ca isi cere scuze dupa ce, in urma cu un an, i-a numit „babuini” pe 90% dintre antreprenori. Caciu a spus ca pe atunci nu era demnitar, ci „analist economic”.

„Un dialog purtat cu mult timp in urma pe retelele sociale, pe vremea cand eram un simplu analist economic, este scos din context si folosit azi ca si cum aceasta ar fi pozitia mea ca demnitar public.

Adevarul este simplu: ca ministru de finante, ii sustin pe toti antreprenorii care isi achita corect taxele si isi platesc cinstit angajatii. Tocmai de aceea, ministerul pe care il reprezint are in derulare 6 programe de sprijin pentru firmele romanesti, totalizand circa 4 miliarde de euro. Pentru toti ceilalti, care aleg solutia evaziunii fiscale, am toleranta zero.

Nu pot sa nu recunosc, insa un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astazi, imi pare sincer rau.

Imi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut si sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial romanesc, sa fie mai importante decat orice declaratie contondenta, indiferent cat de veche ar fi”, a scrius Caciu pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu (PSD), a avut o iesire revoltatoare la adresa a 90% dintre antreprenorii din Romania, sustinand ca acestia sunt „babuini”. Caciu este un apropiat al lui Marcel Ciolacu, el lucrand in trecut in Primaria Buzau.

Caciu a facut acest comentariu in urma cu un an, inainte sa fie instalat ministru al Finantelor de catre Ciolacu. Caciu si-a sters azi postarea de atunci.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL