O companie de talie mondiala vine in Romania sa salveze o mare companie de stat

Gigantul Israel Electric Corp, cel mai mare producător de energie electrică din Israel vrea să facă o super investiție în țara noastră. Vestea a fost dată de ministrul Energiei, Toma Petcu. Apariția liderului israelian este foarte importantă pentru un cunoscut complex energetic ce se află într-o situație dezastruoasă.

Este vorba despre Complexul Energetic Hunedoara. Compania de stat are mari probleme, intrând anul trecut de două ori în insolvență pentru ca mai apoi instanța să decidă ieșirea acesteia din procedura de administrare judiciară.

Se pare că Israel Electric Corp dorește să modernizeze o serie de grupuri ale termocentralei Mintia.

Asta nu înseamnă, însă, că societatea o duce bine. De altfel, inclusiv în acest an compania estimează că va înregistra pierderi, însă Petcu spune că acestea vor fi în scădere cu 80% față de rezultatul negativ de anul trecut.

Iată ce a declarat Ministrul Energiei:

”Mai departe m-aș uita și la Complexul Energetic Hunedoara. Aici rezultatele pot fi îmbunătățite, dar suntem pe drumul cel bun!

CEH își va reduce pierderile cu 80% în acest an, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei.

Aduceți-vă aminte că în 2016, pe vremea aceasta, vorbeam de un rezultat negativ de 858 de milioane de lei.

Și aici lucrăm și investim !
Suntem pe cale să pornim retehnologizarea unor grupuri din CET Mintia, dar și conversia unor grupuri pe gaz, împreună cu compania Israel Electrica Corporation.
Suntem în discuții avansate cu această companie, cea mai mare companie de energie din Israel.

Nici aici nu este singura investiție pe care o avem în plan.

Dimpotrivă!
La Paroșeni vom finaliza în acest an o instalație de desulfurare și șlam dens pentru grupul 4 Investiția este de 65,3 milioane de euro.
În acest moment, în care vorbim, investiția este realizată în proporție de 97%, iar termenul de finalizare este finele acestui an.
Prin această investiție, grupul 4 Paroșeni devine primul grup din România conform cu noile valori limită de emisie admise de Uniuniea Europenă”, a afirmat Petcu, potrivit libertatea.ro.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL