Presedintele Klaus Iohannis a inaugurat cel mai modern resort de golf din Romania: Am intrat pe harta mondiala!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Teleac, judeţul Alba, la inaugurarea clubului de golf în care proprietarul Transavia, Ioan Popa, a investit 15 milioane de euro, că prin facilităţile create România ajunge pe harta golfului mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o zi nu doar frumoasă, dar şi o zi importantă. Domnule Popa, vă felicit pentru această investiţie extraordinară. Îmi amintesc cu mare plăcere, acum câteva săptămâni, am vizitat această facilitate şi am rămas foarte impresionat. Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România. Şi spun acest lucru cu toată răspunderea”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a subliniat că investiţia este unică din ”cel puţin două puncte de vedere”, fiind de părere că afacerea nu este destinată aducerii profitului.

”Sunteţi, domnule Popa, un om de afaceri de succes, aţi construit o afacere românească de mare succes şi v-aţi decis să realizaţi această investiţie din fonduri proprii, din fonduri private. Este un model, domnul Popa, şi această investiţie, pentru felul în care un om de afaceri din România poate să investească într-o facilitate, care nu este destinată aducerii profitului, este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare (…). Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi de apreciat. În al doilea rând şi cred că acest lucru are la fel de multă importanţă, acest teren de golf nu este unul oarecare. Este un teren de golf realizat cu foarte, foarte multă trudă, după un plan pe care, personal, îl găsesc extraordinar de bun (…). Este un teren care pentru foarte mulţi ani va pune golful, în România, pe o cu totul şi cu totul nouă treaptă. Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial”, a mai spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a declarat că realizarea clubului de golf a implicat foarte multe costuri.

„Eu în ultimii 26 de ani am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spaţii tehnologice şi pe care le-am retehnologizat, care depăşesc o jumătate de milion de metri pătraţi. Este proiectul care mi-a dat cea mai mare bătaie de cap din câte proiecte am realizat. România nu are, la ora actuală, niciun teren de golf realizat după cerinţele din domeniu, cele care sunt, sunt mai austere. Realizarea unui teren de golf implică nişte costuri, specialişti şi o muncă incredibilă pe care nu mi-aş fi putut-o imagina (…). Sper să vă placă această facilitate, sper ca mai mulţi oameni să se apuce de acest sport”, a spus Ioan Popa.

Theodora Golf Club, investiţia inaugurată sâmbătă, cuprinde cel mai modern de golf din România, dar şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de patru stele plus.

Terenul de golf se întinde pe 56 hectare cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 metri şi numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 şi 1 parcurs par 6, cel mai lung parcurs din Europa.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL