Romania este cel mai nou membru al Organizatiei Mondiale a Turismului

România a obţinut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului, a anunţat luni instituţia.

OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte turismul responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 156 de state membre cu drepturi depline.

”România are astfel, începând de astăzi, şansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial şi de a se implica activ în dinamica desfăşurată la nivelul consiliului executiv”, arată un comunicat emis luni de Ministerul Turismului.

Delegaţia condusă de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la Chengdu, China, a susţinut candidatura României şi reprezintă până pe data de 18 septembrie interesele României în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţie a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului.

În cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, mai multe ţări au candidat pentru cinci poziţii în cadrul consiliului executiv.

”În urma eforturilor de promovare a obiectivelor fundamentale OMT întreprinse de Ministerul Turismului şi de Ministerul Afacerilor Externe, România a obţinut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt Lituania – 27 de voturi, Grecia – 25 de voturi, Rusia – 22 de voturi, Azerbaijan – 20 de voturi”, mai informează ministerul.

Ministerul Turismului şi-a luat angajamentul de a continua să lucreze în cadrul OMT pentru creşterea sectorului turistic şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor în întreaga lume, precum şi pentru consolidarea cooperării între toate statele membre.

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei.

 

Aboneaza-te la Podcastul BANUL