Rusia schimba foaia. Taie gazele europenilor!

Uniunea Europeană se va confruntă cu o explozie a preţurilor la energie în urma sancţiunilor impuse Moscovei în legătură cu evenimentele din Ucraina, a avertizat sâmbătă un oficial din Ministerul de Externe rus citat de agenţia independentă de presă rusă Interfax, preluată de Reuters.

Nikolai Kobrineţ a spus că Rusia este un furnizor de încredere de energie, dar pregătită pentru o confruntare dură în sector dacă este necesar. El nu a oferit detalii despre ce confruntare ar putea implica. El a mai declarat că situaţia de pe pieţele globale de energie va conduce UE să plătească de cel puţin trei ori mai mult pentru petrol, gaze şi electricitate. „Cred că Uniunea Europeană nu ar beneficia de acest lucru – avem provizii mai durabile şi nervi mai puternici”, a ai declarat Kobrineţ pentru Interfax.

Uniunea Europeana se va confrunta cu o explozie a preturilor la energie in urma sanctiunilor impuse Moscovei in legatura cu evenimentele din Ucraina, a avertizat sambata un oficial din Ministerul de Externe rus citat de agentia independenta de presa rusa Interfax, preluata de Reuters.