11 ministri, in frunte cu premierul Tudose, isi ascund firmele proprii de split TVA!

Metoda Split TVA a fost lăudată cu surle și trâmbițe de reprezentanții Guvernului Tudose, dar se pare că de la vorbe la fapte este cale lungă. Deși aceștia au susținut că noua măsură este una foarte avantajoasă pentru companii, mai mulți membrii ai Guvernului, printre care și premierul Mihai Tudose, nu și-au înscris firmele deținute în Split TVA.

Potrivit B1, compania 1001 Net România SRL, la care premierul Mihai Tudose deține acțiuni, nu a fost înscrisă în acest sistem.

În aceeași situație se numără vicepremierul Marcel Ciolacu, acționar la trei companii, și alți nouă colegi de cabinet: Andreea Păstârnac, ministrul pentru românii de pretutindeni, Florian Bodog, ministrul Sănătății, Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, Grațiela Gavrilescu, vicepremier, ministrul Mediului, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, Petre Daea, ministrul Agriculturii, Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul și Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene (cu mențiunea ministrului că firma la care este acționar- Esprit Consulting SRL- este ”în proces de închidere”).

Se pare că niciuna dintre companiile menționate în declarațiile de interese ale miniștrilor de mai sus nu se găsesc în Registrul special de la ANAF.