Daimler nu se aliniază trendului privind maşinile electrice! „Să lăsăm piaţa să decidă”

Conducerea concernului auto german Daimler a lăsat să se înţeleagă că nu este de acord cu impunerea unor cote de producţie pentru a stimula fabricarea şi achiziţia de maşini electrice cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

„Vrem să ajunge noi înşine la turaţie maximă, nu avem nevoie de cote pentru asta”, a afirmat directorul financiar al producătorului auto german Daimler AG, Dieter Zetsche la Salonul Auto de la Frankfurt.

Uniunea Europeană nu intenţionează să aplice cote pentru maşinile electrice în sectorul auto, care încearcă să se redreseze în urma scandalului în care a fost implicat grupul german Volkswagen, legat de motoarele diesel, a anunţat luna trecută un purtător de cuvânt al blocului comunitar.

„Vorbind la modul general, Comisia Europeană caută modalităţi de a promova folosirea energiei şi a transporturilor cu emisii scăzute de carbon, dar niciuna din ele nu include cote pentru maşinile electrice. Nu facem discriminări între diferitele tehnologii”, le-a declarat jurnaliştilor oficialul UE.

Comisia Europeană a reacţionat la un raport apărut în publicaţia germană Handelsblatt, care citează surse din UE, conform căruia executivul comunitar vrea să accelereze retragerea motoarelor pe combustie, stabilind din 2025 o cotă pentru maşinile cu emisii scăzute, cum ar fi vehiculele electrice.

De asemenea, Zetsche a afirmat marţi că anul acesta au fost vândute mai multe maşini Mercedes-Benz pe motorină decât anul trecut, chiar dacă unele oraşe germane discută posibila interzicere a vehiculelor echipate cu motoare diesel.

Luni, Mercedes-Benz, divizia de lux a producătorului auto german Daimler AG, a anunţat un program de reducere a costurilor cu patru miliarde de euro până în 2025, pentru a contracara aşteptata presiune asupra câştigurilor. Brandul se va confrunta cu o reducere a profitului în schimbul majorării vânzărilor de vehicule electrice, îndeplinind astfel standardele mai dure privind emisiile în viitor, a afirmat directorul financiar Frank Lindenberg.

Divizia de lux a Daimler se aşteaptă ca până la 25% din sedanuri, SUV-uri şi automobile cu două locuri să fie electrice până în 2025, inclusiv viitorul SUV mediu EQ-C, care va fi lansat în 2019.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

sursa: Agerpres

Aboneaza-te la Podcastul BANUL