România produce două SUV-uri de top. Cum arată noul Duster şi Ford Eco Sport?

România se poate lăuda, cel puţinj la saloanele auto cu două maşini care arată impecabil, chiar dacă sunt produse sub licenţă străină. Dacia şi-a prezentat la Frankfurt noul Duster iar americanii de la Ford au prezentat Ford Eco Sport, care va fi produs din 12 octombrie in România.

Dusterul s-a schimbat în special în interior, unde găsim pentru prima dată climă, dar şi buton de start-stop. Altfel spus, maşina poate fi pornită fără cheie.

Şi cei de la Ford au mers în Germania cu viitorul model pe care îl vor produce la Craiova. Ecosport este un SUV compact şi era fabricat până acum în India.

Lansarea noului Duster la Salonul auto de la Frankfurt a atras foarte multă lume. Zeci de jurnalişti, dar şi specialişti din domeniu, au venit să vadă SUV-ul românesc low cost, dar mai ales îmbunătăţirile promise de producătoul de la Mioveni.

Noul Duster vine cu alt design interior care se îmbină cu tehnologia de ultima generaţie. De pildă, are 4 camere montate în faţă, în spate şi sub oglinzi, care îi permit conducătorului să vadă totul în jurul maşinii.

Noul Duster va putea fi pornit din buton, iar pe volan apar mai multe comenzi. Chiar şi aşa, specialiştii nu îl consideră fără cusur.

Şi noul SUV de la Ford – Ecosport – a atras privirile experţilor.

Ana Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România: “Producţia de masă va începe într-o lună pe data de 12 octombrie, iar noul Eco Sport se va afla la vânzare în toate pieţele europene, acolo unde modelul va fi prezent de la începutul anului viitor.” Pentru piaţa din Europa, Ecosport va fi produs la Craiova. Şi în acest caz preţul rămâne un secret.

sursa: stirileprotv.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL