Bihor: contractul de execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan a fost semnat – investiție de 70 milioane lei

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan. La semnare a participat și Florin Birta, primarul municipiului Oradea. Valoarea contractului este de 70.143.942 lei, fără TVA.

„Până la sfârșitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanția de bună execuție și vom da ordinul de începere a lucrărilor. În prima etapă se va realiza proiectul tehnic. Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi obținute și avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Din luna august vom începe lucrările pregătitoare: organizările de șantier, decopertarea, drumurile tehnologice etc. Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix și Nojorid. Conform contractului, în 18 luni lucrările trebuie finalizate.

Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula și pe acest drum. Cea mai complexă porțiune a lucrărilor este viaductul peste drumul național DN 76 și peste lacul de lângă drum, la ieșirea din Băile Felix spre Hidișel”, transmite Ilie Bolojan.

„Vă reamintim că pentru Lotul 2 a fost desemnat constructorul SC PORR CONSTRUCT SA, iar valoarea contractului este 81.688.374,45 lei, fără TVA. Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relația DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid.

Inelul Rutier Metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală reprezintă 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL