Wizz Air raspunde acuzatiilor: Am operat cu succes 99,12% dintre zborurile din România în ianuarie-iulie

Reprezentanţii Wizz Air afirmă că au fost anulate curse după ”perturbări neprevăzute”, dar ”niciodată până la nouă zboruri pe zi” şi că s-au luat ”măsuri substanţiale”, ducând la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în ianuarie-iulie.

Reprezentanţii companiei Wizz Air susţin că aceasta a fost nevoită să anuleze unele curse în urma unor ”perturbări neprevăzute”, precum greve, condiţii meteo şi probleme în aprovizionarea cu piese, ”dar niciodată până la nouă zboruri pe zi”. Ei arată că au fost luate ”măsuri substanţiale pentru a contracara aceste probleme”, care ”au dus la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în perioada ianuarie-iulie 2023, comparativ cu 98,73% în aceeaşi perioadă din 2022”.

”Wizz Air colaborează în mod activ cu autorităţile române. Wizz Air este dedicată menţinerii celui mai înalt nivel de satisfacţie a clienţilor. Ca urmare a unor perturbări neprevăzute, cauzate de factori care deseori sunt în afara controlului companiei aeriene, cum ar fi grevele controlorilor de trafic aerian şi personalului din aeroporturi, condiţiile meteorologice şi provocările din lanţul de aprovizionare cu piese, Wizz Air a fost nevoită să anuleze unele dintre zborurile sale, dar niciodată până la nouă zboruri pe zi, aşa cum a fost afirmat în mass-media”, afirmă reprezentanţii companiei aeriene.

Aceştia arată că a luat ”măsuri substanţiale pentru a contracara aceste probleme, printre care se numără creşterea disponibilităţii aeronavelor, adăugarea unor aeronave suplimentare de rezervă şi ajustarea programului echipajelor pentru a permite un interval de timp mai mare între zboruri, cu scopul de a spori flexibilitatea operaţiunilor”.

”Compania aeriană a mărit numărul agenţilor care vorbesc limba română în centrele sale telefonice, a introdus soluţii digitale şi a mărit numărul furnizorilor care oferă cazare pentru a uşura selectarea hotelurilor pentru pasageri în timpul unei perturbări. Aceste eforturi au dus la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în perioada ianuarie-iulie 2023, comparativ cu 98,73% în aceeaşi perioadă din 2022. Compania aeriană depune în mod activ eforturi pentru a reduce întârzierile şi anulările imprevizibile, care ar putea perturba planurile de călătorie ale pasagerilor”, susţin reprezentanţii Wizz Air.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu a anunţat, vineri, că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din România, după ce compania a anulat nouă curse într-o zi, din motive tehnice. A doua zi, el a afirmat că urmează verificări la Wizz Air Hungary şi Wizz Air Malta. Se pot impune măsuri de remediere a deficienţelor sau sancţiuni, cea mai gravă fiind suspendarea sau revocarea certificatelor de operator aerian, care este ”puţin probabilă”.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL