Rușii anunță că vor bombarda ”foarte curând” podul Galați-Giurgiulești

Guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova, informează Digi24. Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson.
„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și a podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson.

Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova.

Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri. Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată, crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.

Forțele ucrainene au bombardat, într-un atac cu rachete, podul Cionhar/Ciongar, strategic pentru armata rusă, care face legătura între peninsula Crimeea și provinica ucraineană Herson, informează oficialii administrației ruse din cele două regiuni aflate sub controlul Moscovei.

Conform guvernatorului rus din Herson, Vladimir Saldo, podul a fost atacat cu rachete Storm Shadow, care au rază de acțiune de peste 250 de kilometri, livrate recent de Marea Britanie Ucrainei. Traficul rutier a fost redirecționat și nu au fost raportate victime.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL