Masini de lux prost facute: Tesla recheama mii de masini pentru ca nu le-au strans suruburile

Tesla a anunțat că recheamă în service 3.470 de vehicule Model Y din Statele Unite ale Americii pentru că este posibil ca șuruburile care fixează cadrele spătarului banchetei din rândul doi să nu fi fost bine strânse, potrivit unui document făcut public sâmbătă, citat de Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că un șurub slăbit al cadrului scaunului poate reduce performanța sistemului de centuri de siguranță, crescând riscurile de rănire în timpul unui accident, scrie mediafax.ro.

Tesla a declarat pentru NHTSA că a identificat cinci reclamații în garanție din decembrie care ar putea fi legate de aceste condiții. Tesla a declarat că nu are cunoștință de niciun rănit sau deces care ar putea fi legat de problema rechemării în service a vehiculelor din acest model.

Tesla va inspecta șuruburile care fixează cadrele spătarelor scaunelor de pe partea șoferului și a pasagerului din al doilea rând la cadrele inferioare ale scaunelor și, dacă este necesar, le va strânge conform specificațiilor.

În decembrie, un furnizor Tesla a implementat controale îmbunătățite ale procesului, împreună cu o formare și o supraveghere îmbunătățite pentru a se asigura că șuruburile sunt strânse conform specificațiilor, a declarat producătorul auto.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL