Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului: „Pentru prima data in 30 de ani parcările aduc venituri pentru bugetul orașului!”

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că primăria va încasa primii 10 milioane de lei din parcări și că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, parcările aduc venituri pentru bugetul oraşului, potrivit unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

Venituri noi la buget – Primele 10.000.000 lei din parcări. Aceasta este valoarea dividendelor pe care Primăria Capitalei le va încasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking București (CMPB).

„Pentru prima data in 30 de ani parcările aduc venituri pentru bugetul orașului!

Banii vor fi folosiți pentru reparații trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Adică finanțare suplimentară pentru soluții de Mobilitate în București.”, a declarat Stelian Bujduveanu pe pagina sa de Facbook.

Acesta anunţă că, din 2023, va fi mărită redevenţa pentru operatorul parcărilor.

„Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevența pentru oraș va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să CREȘTEM VENITURILE MUNICIPALE, nu pe ale operatorului CMPB.”

Acesta precizează că tot o premieră au fost şi măsurile pe care Primăria le-a luat în privinţa regulilor de parcare.

„Săptămâna viitoare, pe data de 22 decembrie, vom aproba în CGMB noile reglementări pentru parcare. În dezbaterea publică pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat măsuri noi”,a mai transmis viceprimarul, care menţionează noutăţile: 

Tarif unic parcare 5 lei/oră/Nou! preluat din dezbatere – după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare

Abonament zilnic parcare de 25 lei

Abonament lunar parcare de 500 lei

Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună și vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei.

Poliția Locală și Brigada de Poliție Rutieră își intensifică activitatea pentru sancționarea celor care parchează neregulamentar.

CMPB creează noi locuri de parcare și le modernizează pe cele existente.

Direcția de Transporturi din PMB și Comisia Tehnică de Circulație vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin:

Locuri de parcare noi în Centru

Sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulație

Benzi unice pentru transportul public

Aboneaza-te la Podcastul BANUL