Ciuca si Ciolacu iau de la romani 20 de miliarde de lei pentru a acoperi deficitul bugetar

Masurile luate de liderii celor doua partide politice aflate la guvernare, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca sunt aspru criticate de analistii economici. Radu Georgescu, managing partner al CFO Network considera ca modificarile fiscale si noile taxe vor fi suportate de populatie si se vor traduce in scaderea puterii de cumparare si consumului.

Modificarile fiscale si taxele noi care au intrat in vigoare de la inceputul anului 2024 vor fi suportate, intr-un final, de cetateni si vor duce la o scadere a puterii de cumparare si, implicit, la o scadere a consumului, este de parere Radu Georgescu, managing partner al CFO Network.

„Din toate aceste modificari fiscale, statul doreste sa atraga 20 de miliarde de lei, adica ia de la populatie, direct sau indirect, 20 de miliarde de lei pentru a-si acoperi deficitul bugetar. Aceste 20 de miliarde sunt suportate de populatie. Astfel, 20 de miliarde de lei o sa treaca din sectorul privat, de la populatie, catre stat, iar asta o sa insemne de fapt un consum mai mic, pentru ca o sa iasa din consum acesti bani“, a spus Radu Georgescu in cadrul ZF Live, emisiune sustinuta de Orange Business. Anul 2024 aduce circa 44 de modificari fiscale care sunt legate inclusiv de regimul de impozitare a microintreprinderilor, TVA, impozit pe profit, impozitarea tichetelor de masa si chirii. Radu Georgescu sustine ca fondurile care ar veni la stat din aceste modificari fiscale si taxe noi nu ar fi suficiente pentru a acoperi deficitul bugetar.

sursa: mediafax.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL