Ce vremuri traim? Ce ar trebui sa facem cu banul? Vezi sfaturile unui cunoscut economist!

Traim vremuri complexe in care unii oameni traiesc de pe o zi pe alta iar altii care au bani nu stiu in ce sa mai creada sa investeasca. Care ar fi oportunitățile momentului, având în vedere că avem războaie, avem situații incerte, conflicte, situații politice incerte, exlica economistul Octavian Badescu, fondator Sameday si bancademinute.ro vezi secventa din podcastul Banul cu Sorin Manea de la minutul 00:48:48.


”Depinde de fiecare. Depinde de momentul din viata in care se afla fiecare, depinde de apetitul catre risc al fiecaruia, de apetitul de a se implica. In general, in viata, sunt trei oameni, trei categorii de oameni care castiga.

Prima categorie e expertul. Esti foarte bun in ceva. Daca esti foarte bun in ceva, nu trebuie sa ai angajati, nu trebuie sa ai firma. Inseamna ca de tine e nevoie… Un numar cat mai mare de oameni are o mare nevoie de tine si atunci tu vei castiga.

Al doilea nivel este nivelul managerial. Managerul ce face?
Face ca 1 plus 1 sa dea 3. Deci el creste randamentul si din acest plus de valoare pe care il aduce echipei, el are si el o componenta. Cu cat ai mai multi, cu atat abilitatea ta de a-i pune in valoare. Iti aduce de coordonare, iti aduce un beneficiu teoretic mai mare decat omul care isi vinde timpul. Ai multi experti in echipa.

Al treilea nivel este nivelul antreprenorial. Castigul este in zona de antreprenorial. Esti si proprietar al companiei. Deci, aceasta forma activa, riscul, e si riscul cel mai mare. Asta iti aduce cel mai mare grad de castig. Dar daca nu mai vrei sa mai ai parte de aceste senzatii tari si te duci catre o zona de siguranta, trebuie sa duci banii in zone. Zona bursiera este o componenta, dar are o anume volatilitate si depinde foarte mult la bursa. E ca-n viata. Depinde foarte mult cand intri si cand iesi. In si din orice, viata nu e asa sau asa sau da, e asa, important e cand intri in diverse situatii, parteneriate, afaceri, cand intri si cand iesi, asta e tot ce conteaza, da?”, explica Octavian Badescu.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL