Superbet și FC Farul Constanța au semnat continuarea parteneriatului strategic, care va cuprinde următoarele trei sezoane competiționale

În urma acestui acord, Superbet devine sponsor principal al Farului Constanța, iar logoul companiei de tech & entertainment va fi imprimat, în premieră, pe fața tricourilor echipei care și-a adjudecat, sezonul trecut, trofeul de campioană a SuperLigii.

Farul va juca cu noul tricou, în Supercupa României 2023, sâmbătă 8 iulie de la 20:00, unde va întâlni echipa Sepsi Sfântu Gheorghe.

Extinderea acestui parteneriat transmite un mesaj de constanță și încredere în viitor, oferind o continuitate care vine în folosul fotbalului românesc, echipa campioană în SuperLiga fiind, în ultimul deceniu, principalul club furnizor de fotbaliști pentru loturile naționale.

În mesajul comun lansat odată cu semnarea acestui nou acord, Superbet și Farul pun în prim plan valorile comune ale celor două organizații, precum unitatea, determinarea, pasiunea și autenticitatea. Două entități cu personalitate, care oferă experiențe unice pentru iubitorii fotbalului și ai sportului, în general.

Sezonul 2022-2023 din SuperLigă, cel în care Farul Constanța a devenit campioana României, este unul de referință pentru clubul dobrogean. Astfel, echipa antrenată de Gheorghe Hagi a fost 36 de etape pe primul loc, performanța fiind realizată cu un lot a cărui medie de vârstă a fost de 22,8 ani, record pentru actualul format al competiției. De asemenea, Farul a fost și cea mai ofensivă echipă din campionat, cu un total de 78 de goluri înscrise.

Gheorghe Popescu, Președinte Farul Constanța, caracterizează acest acord ca un vector de motivație pentru ca echipa să își poată atinge, pe deplin, potențialul competițional:

Superbet este un partener de prim rang, un partener ca vizează, la fel ca noi, marea performanță. De fapt, aceasta este și baza colaborării noastre, obținerea de performanțe. Superbet, pe zona de business, Farul, pe zona sportivă. Contractul este pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Ținând cont de faptul că peste doi ani sperăm să jucăm pe noul stadion din Constanța, sper ca parteneriatul nostru să se întindă pe o perioadă și mai lungă și îmi doresc să facem performanță în cupele europene împreună cu noul nostru partener.

Primul contract de parteneriat între Superbet și Farul a fost semnat pe 22 februarie 2021. Pe întreaga durată a parteneriatului, echipa din Constanța a progresat constant (locul 10 la finalul ediției 2020-2021, locul 5 la finalul ediției 2021-2022, campioana SuperLigii la finalul ediției 2022-2023).

Vlastimir Vukadinovic, Director de Marketing Superbet, descrie această colaborare ca fiind rezultatul unei viziuni comune, pentru sport și comunitate:

Încă de la semnarea primului acord, în 2021, am spus că acest parteneriat este o colaborare firească pentru noi. Avem aceleași valori, aceleași ambiții și multe sinergii. Compania noastră inovează constant și reușește să facă multe lucruri bune pe piața locală, păstrând și perspectiva de extindere pe piețele internaționale. În fotbal, echivalentul ar fi succesele pe plan european.

Ne bucurăm să observăm că a existat o creștere vizibilă a tot ceea ce înseamnă Farul Constanța, odată cu apropierea Academiei Hagi de acest club. Sperăm ca, în viitor, echipa să continue rezultatele bune de până acum, miza pe fotbalul ofensiv, spectaculos, care place suporterilor și strategia de a promova jucători români, care ajung să formeze nucleul echipelor naționale.

Investiția în tineri, în educație, în viitor, chiar și în responsabilitate socială a Farului, demonstrează că se bazează pe principii foarte sănătoase, fiind, în același timp, deosebit de atenți la partea sportivă, la ceea ce fac echipele mari din campionatele europene.

Despre Superbet Group

Fondat în anul 2008, Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia, Polonia și Serbia.

Între acționarii grupului se află și gigantul american Blackstone, cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central & Eastern European Gaming Conference cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.

Cea mai influentă publicație a industriei global de profil, EGR (eGaming Review), a plasat Superbet Group pe locul 11 global în cadrul topului EGR Power 50 din anul 2022.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL