Lantul romanesc de supermarketuri care se poate bate de la egal cu Lidl, Kaufland sau Profi

Annabella a preluat un alt lanț de magazine autohton, ce numără 12 unități. Este vorba despre rețeaua Best Market, aflată în județul Dâmbovița.

Magazinele Best Market au suprafețe cuprinse între 250 și 950 de metri pătrați. În timp urmează integrarea completă a acestora în brandul și modelul de business Annabella.

„Această preluare reprezintă un moment semnificativ în dezvoltarea rețelei noastre, care reconfirmă punctul de maturitate în care se află Annabella.

Ne-am îndreptat atenția către Best Market, care este unul dintre cele mai cele mai cunoscute și respectate branduri din comerțul alimentar local, tocmai pentru că împărtășim o viziune comună asupra valorilor în business – Best Market este, la fel ca și Annabella, o companie antreprenorială sută la sută, cu dezvoltare organică ce nu s-a abătut de la principiile unei dezvoltări sănătoase.

Ne revine o responsabilitate uriașă ca prin această achiziție să ducem mai departe aceste valori sănătoase și să dezvoltăm și mai mult, pornind de la fundament puternic care există deja”, a declarat Dorina Mutu, director general Annabella, conform voceavalcii.ro.

În cele 12 magazine Best Market lucrează peste 150 de angajați care vor face parte din echipa Annabella, odată ce gigantul românesc va preluat activitatea.

Despre rețeaua Annabella

În luna iunie, Annabella a lansat magazinul cu numărul 100. Reteaua de retail Annabella este o afacere 100% antreprenorială, unul dintre cei mai importanți jucători local din retailul alimentar din România. Cu prezență pe piață de peste 30 de ani, rețeaua Annabella numără 100 de magazine în 3 județe, Vâlcea, Argeș și Olt, cu suprafețe cuprinse între 200m² până la 2000m², dezvoltate pe trei concepte de retail diferite – (Annabella A-Z, Annabella Zilnic si Annabella Standard) – pentru a răspunde cât mai bine nevoilor fiecărei comunități în parte.

În 2022 Annabella a depășit 97 de milioane de euro, cifră de afaceri, un rezultat remarcabil la nivelul pieței locale. Lanțul reprezintă unul dintre principalii angajatori din județul Vâlcea, asigurând peste 1200 de locuri de muncă. Expansiunea afacerii Annabella continuă cu dezvoltarea de parcuri comerciale de tip family centers, deschiderea de noi unități de retail dar și cu modernizarea și eficientizarea celor existente.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL