Florin Cîţu: ”Ciolacu minte cum respiră. Comisia Europeană încurajează mai multe cote de TVA”

Fostul premier Florin Cîțu afirmă vineri că premierul Marcel Ciolacu nu face reforme dar vrea să crească taxe și că restul sunt minciuni, senatorul liberal oferind două exemple în acest sens.

„Ciolacu minte cum respiră. Pe toată lumea”, scrie Cîțu pe Facebook.

Fostul prim-ministru spune că este falsă teza potrivit căreia deficitul bugetar este mai mare pentru că am crescut alocarea în buget pentru MAPN de la 2% din PIB la 2.5% din PIB. În realitate, susține Cîțu, „bugetul a fost construit și APROBAT cu o alocare de 2.5% din PIB și un deficit de 4.4% ( 4.4% din PIB ia în calcul alocarea de 2.5% din PIB)”.

Tot fals este și că oficialii de la Bruxelles ar cere României să aplice o singură cotă de TVA.

„Marcel Ciolacu a crescut, prin OG 16/2022, TVA pentru serviciile de cazare, restaurant și catering, de la 5% la 9% justificând „aliniere” cu produse alimentare. Ciolacu a făcut asta, nu Comisia Europeană. Comisia Europeană încurajează mai multe cote de TVA. De aceea a dat și directiva 112/2006 care permite acest lucru”, explică liberalul, care promite să continue să prezinte seria de „minciuni” ale lui Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu crede că nu vor exista reforme ținând cont că se intră în an electoral.

„Marcel Ciolacu nu a avut nicio jenă să crească taxele anul trecut prin OG 16/2022. A supraimpozitat contractele part-time, a crescut impozitul pe dividende de la 5% la 8%, a crescut TVA pentru HORECA, a crescut impozitele pe chirii etc. Nu va avea nicio jenă să le crească și acum. Atât de mult urăște românii și mai ales sectorul privat. Iar despre reforme, uitați. Nu le-a făcut de doi ani de zile, nu le va face acum când intră în an electoral”, a conchis Cîțu.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL