Președintele Iohannis: „România a primit un NU nemeritat din partea Austriei pentru o chestiune pe care nu noi am cauzat-o”

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă comună cu Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, aflat în vizită la Bucureşti. Președintele României s-a arătat indignat de votul dat de Austria privind aderarea României la Spațiul Schengen, dar a spus că este hotărâr să ducă lucrurile mai departe până când vom reuși să ne atingem obiectivul.

„România a primit un NU nemeritat din partea Austriei pentru o chestiune pe care nu noi am cauzat-o. Dar în politică suntem aleși pentru a rezolva problemele națiunii”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, „acest vot nu mă face să dau înapoi și sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România devine membră a spațiului Schengen. Mă voi implica total pentru că integrarea României în spațiul Schengen rămâne obiectiv strategic național și obiectivul meu personal”.

Președintele României: „În decursul acestui an, am avut câteva realizări notabile, am reușit eliminarea MCV, am reușit să convingem Olanda și Suedia să-și schimbe opinia față de România în dosarul Schengen. Așa cum am rezolvat aceste chestiuni, sunt convins că vom găsi soluții și mai departe cu partea austriacă”.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL