Protectia Consumatorului a aplicat amenzi record pentru cele mai mari hipermarketuri din Romania!

Protecția Consumatorului a trecut pragul mai multor hipermarketuri și a dat sancțiuni usturătoare. Mai multe magazine au fost amendate pentru etichetarea greşită a unor produse sau pentru prezentarea unor promoţii înşelătoare.

Potrivit adevarul.ro, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJCPC) Constanţa a controlat mai multe hipermarketuri precum Selgros, Penny, Kaufland şi Cora. Astfel, inspectorii au constanta mai multe nereguli la promovarea unor promoţii care s-au dovedit a fi neadevărate sau deficienţe legate de etichetarea unor produse expuse în magazine.

CJPC a amendat cu 7.000 de lei hipermarketul Selgros din Constanţa pentru „practică comercială incorectă”. Concret, inspectorii au descoperit odorizante oferite la promoţie, preţul din promoţie fiind mai mare decât al produsului martor. Acelaşi magazin a fost amendat cu 3.000 de lei pentru lipsa de pe etichetele unor produse de carne a sintagmei „a nu se recongela după decongelare şi fără menţionarea proporţiei din fiecare sortiment de carne utilizat în prepararea cărnii tocate.

Tot cu 7.000 de lei a fost amendat şi magazinul Kaufland pentru practici comerciale incorecte. Printre mai multe abateri, inspectorii CJPC au constatat, de exemplu, că mai multe sortimente de strugurii din import erau prezentaţi ca fiind de categoria I, deşi pe eticheta lor se scria clar că sunt de categoria a II-a.

Magazinul Cora din Constanţa a fost amendat de Protecţia consumatorilor cu trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei pentru aceleaşi practici comerciale incorecte. De exemplu, aici se comercializau pepeni galbeni expuşi ca fiind din România, dar, de fapt, ei proveneau din Albania. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa a anunţat că va organiza joi, 9 noiembrie, o conferinţă de presă pe tema practicilor comerciale incorecte.