Solutia lui Bill Gates pentru a scoate planeta din criza: ”Cei bogați să plătească o mulțime de impozite și să renunțe la averea lor în timp!”

Miliardarul american Bill Gates a recunoscut în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe platforma Reddit că „fiind bogat, poți pierde cu ușurință legătura și te poți raporta la evenimente”.

„A fi bogat te poate face cu ușurință să te desprinzi de acest lucru, dar el vede stimulentul de a începe noi afaceri ca fiind încă un lucru bun, chiar dacă taxele cresc”, a spus Gates la o întrebare a utilizatorului Reddit Mspalandas, co-fondator al Microsoft, dacă este posibil să existe „miliardari etici”. „Nu blochez pe nimeni care aspiră să fie miliardar, dar asta e doar o opinie. Am fost foarte norocos”, a precizat omul de afaceri.

Gates i-a invitat pe utilizatorii Reddit să pună întrebări despre munca sa la Fundația Bill și Melinda Gates.

„În ceea ce-i privește pe cei bogați, cred că ar trebui să plătească o mulțime de impozite și ar trebui să renunțe la averea lor în timp”, a spus Gates. „A fost foarte satisfăcător pentru mine și este principala mea preocupare în acest moment.”

Gates, miliardar, și-a lua angajamentul anul trecut să cedeze averea Fundației Gates. El a fondat The Giving Pledge alături de prietenul său miliardar, Warren Buffett, și de fosta soție Melinda Gates în 2010, pentru a încuraja miliardarii să se angajeze să renunțe la cea mai mare parte a averii lor.

Anul trecut, doar 5 miliardari s-au angajat să se alăture „Giving Pledge”.

Fondatorul FTX, Sam Bankman Fried, a devenit, de asemenea, ofertant în 2022, dar ulterior a fost eliminat de pe listă și de pe site după ce a fost acuzat de fraudă.

Gates a spus în postare că și-a petrecut timpul gândindu-se la ceea ce contează cel mai mult pentru el odată cu începerea noului an și că a aflat recent că va fi bunic anul acesta.

Un alt utilizator l-a întrebat pe Gates de ce a cumpărat atât de multe terenuri agricole, întrebarea acumulând aproape 10.000 de voturi pentru.

Gates a răspuns că deține mai puțin de 1/4.000 de terenuri agricole din SUA și că a investit în agricultură pentru a genera locuri de muncă și a crește productivitatea.