Patronul NIRO a scapat de inchisoare! Dumitru Nicolae a fost condamnat în dosarul Microsoft la doi ani şi patru luni!

Patronul complexului comercial NIRO situat la marginea Bucureştiului, Dumitru Nicolae, zis şi NIRO, va ieşi din închisoare după ce Tribunalul Ilfov a adoptat o decizie definitivă prin care a respins contestaţia procurorilor DNA privind eliberarea condiţionată a acestuia.

 

Dumitru Nicolae, alias NIRO, a fost condamnat în dosarul Microsoft la doi ani şi patru luni de închisoare.

„În temeiul articolului 425 indice 1 alineatul 7 punctul 1 litera b raportat la articolul 587 alineatul 3 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale numărul 1895 din data de 02.08.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal numărul 17231/4/2017. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 46/2016 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală”, se arată în minuta deciziei.

Pe 2 august, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată depusă de Nicolae Dumitru, condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul „Microsoft”.

Decizia nu a fost definitivă, fiind contestă de procurorii DNA la Tribunalul Ilfov.

Pe 3 octombrie 2016, ÎCCJ l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Nicolae Dumitru la 2 ani şi 4 luni închisoare în dosarul „Microsoft”. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul ministru Gabriel Sandu – 3 ani, fostul primar Gheorghe Ştefan – 6 ani, omul de afaceri Dorin Cocoş – 2 ani şi 4 luni.

Judecătorii au decis atunci confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnaţi: 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, 2 milioane euro şi un milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Ştefan şi 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu.

sursa: AGERPRES

Aboneaza-te la Podcastul BANUL