Un nou val de scumpiri se arata. Se scumpeste gazul la consumatorii casnici!

Economia Romaniei o ia la vale iar preturile cresc simtitor de la o luna la alta! Cel mai grav este ca preturile se resimt exact in buzunarele romanilor persoane fizice, care nu mai simt cu nimic mult trambitatele majorari salariale. In toamna, PSD a infiintat o comisie parlamentara de ancheta a ANRE, pentru a afla de ce cresc preturile la energie. Audierile in comisie au avut loc in octombrie si noiembrie, insa nici pana in prezent nu au fost prezentate concluziile.

Mai mult decat atat Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, in sedinta de joi noi preturi pentru furnizarea gazelor naturale la clientii casnici. In cazul ENGIE Romania, care are circa 1,6 milioane clienti, ANRE a acceptat o crestere a preturilor de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh de la 1 aprilie. In cazul E.ON Gaz Furnizare Romania, preturile nu se modifica. Pe 10 ianuarie a mai avut loc o scumpire de circa 8%, in medie.

„Azi am discutat in coalitie si am aprobat slicitarea primului-ministru si maine aprobam in plenul reunit infiintarea unei comisii de ancheta pe ANRE, pentru ca e bine sa aflam si noi si populatia ce s-a intamplat acolo si care a fost jocul pretului la energie in ultima perioada”, spunea presedintele PSD Liviu Dragnea in luna septembrie 2017.

In octombrie a fost schimbat seful ANRE, Niculae Havrilet, dupa un mandat de 5 ani, cu deputatul PSD Dumitru Chirita.
„Pentru operatorul economic ENGIE Romania SA se va inregistra o crestere de pret pentru furnizarea reglementata aplicata clientilor casnici, crestere datorata, in principal, corectiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, cand pretul practicat a fost mai mic decat costurile aferente furnizarii, ceea ce insemna o crestere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh”, arata ANRE intr-un comunicat.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL