Investitia anului in Romania! O companie gigant muta fabricile de motoare din Marea Britanie in Romania!

Holdingul industrial Cummins, cel mai mare constructor independent de motoare diesel, înregistrat în SUA și creat prin fuziunea între compania germană AvK și firma britanică Newage (Northern Electric Wireless and General Engeneering Company), a transmis municipalității din Craiova că intenționează să își relocheze întreaga producție din Marea Britanie spre județul Dolj, unde are deja subsidiara locală și unde sunt și americanii de la Ford.

“Am primit informații oficiale de la Cummins că a fost aprobată mutarea fabricilor din Marea Britanie în Craiova. Odată cu Brexit-ul, tot ce înseamnă Cummins Marea Britanie se mută în Craiova”, a declarat primarul municipiului, Mihail Genoiu, pentru publicația locală Lupa.

Subsidiara din Craiova a holdingului, Cummins Generator Technologies Romania, cu 577 angajați, a avut anul trecut afaceri de 303,9 milioane lei și un profit net de 39,1 milioane lei. Subbsidiara a fost înființată ca un joint-venture între AvK și Electroputere Craiova.

La nivel global, holdingul Cummins, pe piață din 1919, a avut încasări de 17,5 miliarde dolari, cu 8% mai mici decât în anul precedent.

Holdingul are peste 600 de filiale și 7.400 de dealeri în 190 de țări, având circa 55.000 de angajați.autor.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL