Tranzacția anului pe piața medicala din Romania: MedLife cumpara Polisano!

MedLife, cea mai mare companie privată de servicii medicale din România, este foarte aproape să cumpere reţeaua de clinici şi spitalul Polisano din Sibiu.

Prin această tranzacţie, MedLife se consolidează pe prima poziţie din piaţa serviciilor medicale private.

MedLife a anunţat mai devreme în 2017 că are un buget de 80 de milioane de euro pentru achiziţii și că va face în perioada următoare o serie de tranzacții mari.

”Rezultatele grupului MedLife s-au îmbunătăţit considerabil în T2/2017, la un profit net de 2,16 mil. lei, de la o pierdere de 1,7 mil. lei în T2/2016.  În S1 profitul consolidat a urcat cu 233%, la 6,4 mil. lei. Afacerile au sporit cu 29%, la 302 mil. lei. Compania este printre cei mai scumpi emitenţi din indicele BET prin prisma multiplilor de piaţă, dar analiştii susţin că rezultatele financiare îmbunătăţite arată că grupul este în grafic cu planurile de dezvoltare accelerată”, scrie zf.ro.

Reţeaua de clinici şi spitalul Polisano fac parte dintr-un grup care a fost fondat de omul de afaceri Ilie Vonica care s-a sinucis în 2014 după ce începuse o anchetă la adresa conducerii companiei, inclusiv a soţiei sale într-un caz de reţete false.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL