Indrazneste sa crezi ca se poate! Benzina a ajuns la 6 lei la o benzinarie de pe autostrada Bucuresti-Pitesti!

Preţul benzinei a ajuns aproape de pragul psihologic de 6 lei pe litru la multe staţii de carburanţi din ţară. Iar pe alocuri, carburanţii premium au atins deja acest prag. Nu s-a mai întâmplat din 2016, înainte de reducerea accizelor şi a TVA-ului. Doar în ultimul an, carburanţii s-au scumpit, de fapt, cu aproape 1 leu pe litru.

Carburanţii au ajuns la valoarea de 6 lei pe litru într-o benzinărie de pe Autostrada București-Pitești. Vorbim însă de sortimentele premium şi de reţeaua de benzinării care, în mod tradiţional vinde cei mai scumpi carburanţi, scrie Digi24.ro.

Şi în cazul carburanţilor obişnuiţi evoluţia preţurilor este evidentă. De la 1 ianuarie, benzina şi motorina s-au ieftinit cu 50 de bani după ce a fost eliminată supraacciza şi redusă Taxa pe Valoare Adăugată de la 20 la 19%.

Au urmat apoi scumpiri succesive, din cauza creşterii cotaţiei barilului de petrol şi reintroducerii supraaccizei, în două tranşe.

Cotaţia barilului a crescut de la 44 de dolari, în vară, până la 64 de dolari luna aceasta.

La acest lucru s-a adăugat şi decizia Guvernului de a reintroduce supraacciza de 40 de bani, în două etape: de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL