Ca sa nu ramane cu ele, dupa ce a cheltuit o groaza de bani, ministrul Rafila doneaza un milion de pastile cu iod Republicii Moldova

România a donat Republicii Moldova peste un milion de pastile de iodură de potasiu, transmite RFI România. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății de la Chișinău care precizează, totodată, că în prezent nu există pericol radiologic și a îndemnat populația la calm.

”Ministerul Sănătății a asigurat disponibilitatea în țară a iodurii de potasiu. În urma discuțiilor purtate de ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco cu omologul său din România, Alexandru Rafila, statul vecin a donat țării noastre peste un milion de pastile de iodură de potasiu”, susține Ministerul Sănătății de la Chișinău.

Comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

”Vă comunicăm că în prezent nu există pericol radiologic. Îndemnăm populația la calm”, precizează autoritățile din sănătate.