FORD a lansat la Craiova constructia modelului EcoSport, cu care spera sa cucereasca Europa

Uzina Ford din Craiova a lansat producţia celui mai nou model Ford, EcoSport. Lansarea a avut loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Mihai Tudose.

Investiţia pentru producția acestui model se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.

Compania anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.

Presedintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a vorbit despre necesitatea unei infrastructuri de calitate pentru atragerea investițiilor.

„Fabrica Ford este un bun exemplu de dezvoltare locală, pe calea dialogului între mediul de afaceri și administrație. În atragerea de investiții, administrația locală are un rol-cheie, pe care personal îl încurajez să devină regulă, nu excepție. Știm cu toții că una dintre cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România, infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a spus președintele.