Ministrul Finantelor habar n-are cu cat s-au scumpit combustibilii in ultima luna!

Ministrul Finanţelor spune că a aflat din presă cât costă carburanţii. Nu e treaba lui, explică Ionuţ Mişa, cu toate că scumpirea carburanţilor a venit după o dublă majorare a accizelor, iar politica fiscală, deci politica de taxe, este în competenţa Guvernului în general şi a ministrului finanţelor în particular.

Sincer nu m-am uitat la preţurile carburanţilor. Înţeleg tot de la dvs., de la media, că preţul ar fi crescut într-o proporție mult mai mică decât creşterea de 0,16 operată în prima etapă. Nu studiez, obiectivul Ministerului de finanţe şi al meu, ca ministru, este să urmăresc politicile fiscale, nu să citesc în fiecare zi preţul de la pompă. Dacă aş face această activitate aş consuma timpul”, a spus Ionuț Mișa.

Este al patrulea ministru din Guvernul Tudose care declară că nu știe cât costă carburanții.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a evitat să le spună jurnaliştilor dacă ştie sau nu cu cât s-a scumpit combustibilul după reintroducerea supraaccizei. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că nu ştie care e preţul benzinei şi motorinei, motivând că nu este şofer.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că nu știe cât costă benzina la pompă pentru că „alimentează soția”.

Premierul Mihai Tudose, pe de altă parte, a spus că benzina s-a scumpit, dar nu din cauza supraaccizei, ci pentru că uraganele au lovit zonele petroliere ale Statelor Unite.

Sursa: Digi24.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL