Anuntul Olgutei Vasilescu pentru toate romancele: Ce se va intampla cu varsta de pensionare?

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, face un anunț crucial pentru femeile din România. Prezentă la un cunoscut post de televiziune, aceasta a declarat că Legea peniilor va fi făcută publică în curând, după ce liderii coaliţiei vor pune cap la cap ultimele calcule.

„Legea e gata, proiectul e finalizat, a rămas să facem nişte calcule împreună cu Casa de Pensii şi Ministerul de Finanţe. Liviu Dragnea a vrut nişte exemple foarte concrete, cât e azi pensia unui fost medic, cât va ajunge, fost agricultor şamd, pentru ca atunci când venim cu legea în spaţiul public să putem răspunde la toate întrebările”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

După intrarea în vigoare a legii, toate pensiile vor fi recalculate, însă Lia Olguţa Vasilescu dă asigurări că niciuna nu va scădea.

„Pot să vă spun cu certitudine că nicio pensie aflată în plată nu va scădea. Şi dacă se recalculează şi iese un punctaj mai mic, va fi plătită pensia aflată în plată”

Totodată, vârsta de pensionare pentru femei nu va creşte, anunţă Lia Olguţa Vasilescu. În schimb, cei care doresc să rămână în sistem şi după 65 de ani o vor putea face dacă au acordul angajatorului şi un certificat medical, care să ateste că sunt în continuare apţi de muncă.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL