Ne impuscam singuri in picior? Portul Constanta e blocat cu produse pentru Ucraina, firmele romanesti sunt trimise la Istanbul!

Portul Constanța este blocat din cauza redirecționării mărfurilor non-UE care ar fi trebuit să meargă în porturile ucrainene.

Practic, vorbim despre o situație fără precedent, deloc imprevizibilă, care ar fi putut fi transformată în oportunitate pentru România. Din păcate, avem guvernanți prea slabi și nepregătiți, fără viziune. Incompetența este cea care s-a vazut în ultimele zile în privința gestionării acestei crize, acuză președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, într-un comunicat de presă în care cere demisia directorului Portului Constanța.

”In acest moment, 5000 de containere nerevendicate blochează Portul Constanța, ceea ce înseamnă că există un blocaj inclusiv pentru importatorii români, obligati sa mearga la Istanbul sau Pireu. Firmele românești trebuie să scoată bani grei din cauza acestei situații iar țara noastră riscă să se trezească fără produse la raft, situație care va afecta toți românii.

Așadar, această faptă de vitejie prost gestionată se traduce inclusiv prin subminarea economiei naționale, motiv pentru care cerem schimbarea din funcție a directorului portuar, tragerea la răspundere a operatorilor privați (autorizații) și despăgubirea firmelor românești.

Cred că situatia excepțională de război ar trebui să permită ridicarea containerelor si mutarea acestora, sub regim special de pază, tocmai pe motiv de subminarea economiei naționale.”, susține Dănuț Pop, Președinte PER într-un comunicat remis presei.