Germania nu renunță la Ucraina. Asistență militară pentru Kiev

Germania a livrat Ucrainei un sistem de apărare aeriană Skynex, 10 vehicule blindate Marder, muniţie pentru tancurile Leopard şi alte ajutoare, în cadrul unui nou pachet de asistenţă militară către Ucraina, a anunţat guvernul german.

Kievul a cerut mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina după ce Rusia a lansat atacuri aeriene în masă împotriva ţării în perioada sărbătorilor de iarnă, omorând şi rănind zeci de civili.

Cea mai recentă livrare a Germaniei include două radare de supraveghere aeriană TRML-4D, 30 de sisteme de detectare a dronelor, rachete pentru sistemele de apărare aeriană IRIS-T, 10 radare de supraveghere terestră GO12, muniţie de artilerie de 155 mm şi muniţie pentru arme de foc.

Guvernul german intenţionează să livreze Ucrainei încă patru sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T, un alt sistem Skynex cu muniţie, încă 20 de sisteme de detectare a dronelor, mii de mine antitanc şi alte ajutoare.

Germania a sprijinit în mod constant Ucraina cu livrări de arme şi echipamente de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei. Livrările provin de la armata germană şi de la contracte guvernamentale cu companii private.

Sursa: Newsinn

Aboneaza-te la Podcastul BANUL