Unul dintre cei mai mari fermieri din Ucraina intra pe piata din Romania:

Fructele de corn produse în Ucraina la ferma Farmberry urmează să ajungă pe piața din România atât în stare proaspătă, cât și ca pulbere sau procesate în dulcețuri și alte produse bio. Farmberry este cel mai mare producători de fructe de corn din Ucrain, informează Agrointeligența.

Despre intrarea pe piața din România a vorbit într-o intervenție pe Instagram co-proprietara Famberry, Lisa Olshanska, într-un dialog cu Agroportal.ua.

„Ne dorim foarte mult să intrăm pe piața din România. Există o fabrică care produce concentrate pentru sucuri. Sunt interesați de fructele de corn, dar există o problemă – fructele noastre sunt mai scumpe pentru că sunt organice. Fabrica încă nu vede eficiența în a plăti în plus pentru că produsul este unul anorganic. Dar negocierile sunt în desfășurare, pentru că ei caută o alternativă la produsele rusești și vor să sprijine Ucraina”, a spus Lisa Olshanska.

Famberry vinde fructe de pădure congelate în vrac în Ucraina pentru 96 grivne/kg, echivalentul a 14,84 lei/kg, iar pentru export – 110 grivne/kg, echivalentul a 17 lei/kg.

Anual, ferma produce minim 60 de tone de fructe de corn.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL