O companie chineza de talie mondiala muta operatiunile din Europa in Romania

Un gigant la nivel global vrea să investească din ce în ce mai mult în țara noastră. Prezenți de 13 ani în România, compania are în plan o mutare de proporții care va crea noi locuri de muncă. Este vorba despre unul dintre cei mai mari furnizori globali de smartphone-uri şi echipamente şi ser­vi­cii pentru operatorii de telecom.

Chinezii de la Huawei au în plan transferul mai mul­tor departamente de la sediul pentru Europa la sub­si­diara din România, ca parte a planului de expan­siune a ope­raţiunilor locale.

„Suntem aici de peste 13 ani. Centrul nostru de servi­cii financiare este localizat în România şi avem, de ase­me­nea, un număr semnificativ de angajaţi pe piaţa lo­cală. Şi vrem în continuare să ne extindem echipa din Ro­mânia, avem în plan să mutăm mai multe departamente din cadrul Huawei Europa aici în România“, a declarat în­tr-un interviu pentru ZF, Yanmin Wang, preşedinte al Hua­wei pentru Europa Centrală şi de Est şi ţările nordice. El nu a oferit detalii despre numărul de departamente sau de locuri de muncă.

Compania are deja aproximativ 1.500 de angajaţi pe plan local, dintre care 700 lucrează în cadrul Centrului Global de Servicii (GSC), 550 în birourile administrative şi 250 în Centrul de Suport Service (SSC). În primul se­mestru numărul de angajaţi a crescut cu 5%.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL