Premiera: Romania a încheiat cu KHNP cu contract pentru finalizarea primei instalații de detritiere din Europa, la CNE Cernavodă

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a avut o întrevedere cu vicepreședintele executiv al companiei Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), domnul Insik Park, care răspunde de toate proiectele internaționale ale companiei.

”Vorbim de o companie cu reputație și tradiție în domeniul nuclear și hidroenergetic, cel mai mare producător de energie din Coreea de Sud. Și printre companiile cu cea mai mare experiență din lume în hidrocentrale cu pompaj.

Suntem foarte deschiși proiectelor, ne dorim un transfer consistent de cunoaștere și informații esențiale pentru viitorul energiei românești și vrem să dezvoltăm proiecte în acest sens.

Avem deja încheiat cu KHNP cu contract pentru finalizarea primei instalații de detritiere din Europa, la CNE Cernavodă. Ce înseamnă asta? Protecție sporită a mediului, în acord cu obiectivele noastre și cele europene, dar și tehnologie inovatoare, curată.

De asemenea, șansa pentru România de a deveni centru european pentru producția și exportul de tritiu – combustibilul candidat al viitoarelor reactoare de fuziune.

Am abordat și temele unităților 3 și 4 de la Cernavodă, și proiectul Tarnița-Lăpuștești. Interesul este major.” a declarat ministrul.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL