O companie gigantica din SUA face angajari masive in Romania!

Un gigant mondial le dă o veste imensă românilor. Îşi extinde masiv afacerea în ţara noastră şi se pregăteşte de investiţii extrem de mari. Mai mult, colosul urmează să facă şi angajări semificative într-un domeniu cheie. Este vorba despre americanii de la Amazon, unul dintre liderii mondiali ai comerţului electronic.

Aceştia lucrează deja la amenajarea birourilor din noul său centru de dezvoltare din România, în care vor lucra peste 1.300 de angajaţi de la începutul anului viitor. Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a finalizat prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus, proiect amplasat în spatele staţiei de metrou Pipera din Bucureşti. Clădirea cu 12 etaje supraterane şi două etaje subterane, rezervate parcărilor, are o suprafaţă de circa 28.000 mp, iar Amazon va fi principalul chiriaş din imobil.

„Amazon va fi principalul chiriaş al primei clădiri din complex şi va ocupa o mare parte din suprafaţa disponibilă. Acum se lucrează la amenajarea birourilor Amazon. Mare parte din spaţiul închiriat Amazon va fi ocupat la începutul anului viitor. Purtăm discuţii active cu diferiţi chiriaşi, unii dintre ei existenţi în celelalte proiecte pe care le avem în portofoliu şi care vor să se extindă aici“, a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO Globalworth, conform capital.ro.

Planul dezvoltatorului este să finalizeze un al doilea turn de birouri, identic cu primul, în primele luni din 2018. În total, cele două imobile au o suprafaţă închiriabilă de 56.922 mp care se estimează că vor genera o chirie de 8,9 mil. euro pe an. Proprietarul va încasa de la Amazon circa 2 mil. euro pe an.

Retailerul american Amazon a inaugurat în toamna trecută un centru de dezvoltare şi tehnlogie la Iaşi unde a angajat 400 de persoane. În total, compania are deja peste 1.000 de angajaţi în România și plănuiește să angajeze încă pe atât în zona IT. Amazon este prezent pe piaţa locală de 12 ani. Până la sfârşitul anului trecut, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România în dezvoltarea de noi tehnologii. Amazon.com a fost lansat în iulie 1995.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL