Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marţi, pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, că anul viitor vor fi daţi în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă, în acest sens el precizând că majoritatea problemelor care ţin de birocraţie s-au rezolvat.
Ministrul s-a arătat nemulţumit de întârzierile de pe şantierele autostrăzii Lugoj – Deva, arătând că lucrările sunt întârziate din lipsa organizării, deoarece finanţarea din partea Uniunii Europene a existat, iar toate plăţile s-au făcut la timp.
‘Păcat că anul acesta am pierdut timpul, pentru că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat. Nu am folosit timpul eficient, dar în ce priveşte anul 2018, va fi un an de boom. În mod realist, nici nu ne gândim ca în anul 2018 să nu dăm în folosinţă 150 de kilometri de autostradă, cel puţin. Aceasta este misiunea Ministerului Transporturilor pentru 2018, concomitent cu reabilitarea activităţii căilor ferate şi realizarea dragajului pe Dunăre’, a spus Felix Stroe.
El a precizat că se referă la toate şantierele unde se execută lucrări de construcţie la autostrăzi, iar pentru atingerea scopului enunţat se va lucra ‘zi şi noapte’.
De asemenea, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, şi secretarul de stat Mircea Biban vor trebui să facă analize săptămânale ale progresului lucrărilor, la faţa locului, ministrul Stroe menţionând că o dată pe lună va fi prezent şi el la aceste şedinţe.
‘Voi acţiona zi şi noapte, fără sâmbătă, fără duminică, pentru acest deziderat (150 de kilometru de autostradă finalizaţi, n.r.). La Ministerul Transporturilor, de cinci zile, s-a schimbat programul de muncă. Ziua de muncă începe la 7,30, pentru factorii decidenţi, şi se termină noaptea târziu. Se vor folosi şi zilele de sâmbătă şi duminică. Nu în birou, biroul va fi aici sau în altă parte, pe autostrăzi, pe căile ferate, la metrou, acolo ne veţi întâlni’, a adăugat Stroe.
Ministrul Transporturilor a fost prezent marţi pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, prilej cu care constructorii şi directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, i-au prezentat stadiul în care se află loturile în lucru. Astfel, lotul 4 ar putea fi gata în martie – aprilie 2018, iar lotul 3 în luna septembrie 2018, în acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitând ca lucrările să fie finalizate la data de 31 mai 2018.