Se sparge bula Tesla? Peste 130.000 de masini chemate de urgenta in service

Tesla, compania lui Elon Musk, recheamă în service 130.000 de vehicule din cauza riscului de supraîncălzire a ecranelor tactile.

Tesla recheamă în service aproximativ 130.000 de vehicule în SUA, deoarece ecranul tactil al unor modele s-a supraîncălzit.

Rechemarea vizează Model S-uri și SUV-uri Model X din 2021 și 2022, precum și automobile Model 3 și SUV-uri Model Y din 2022, potrivit Mediafax.ro.

Documentele publicate marți de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi spun că, în timpul procesului de încărcare rapidă, calculatoarele centrale de procesare ar putea să nu se răcească suficient. Din această cauză, computerul poate întârzia, ceea ce face ca ecranul central să funcționeze lent sau să apară gol. Acest lucru implică riscuri de siguranţă, inclusiv pierderea imaginii de la camera video de backup, setările care controlează dezghețarea parbrizului, etc.

Tesla remediază problema prin actualizări online ale software-ului, care vor îmbunătăți gestionarea temperaturii pentru computer. Actualizările au început pe 3 mai.

Compania nu a raportat accidente, dar a primit 59 de cereri de garanție aferente din ianuarie până la începutul lunii mai, anunță Fox Business.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL