Topul judetelor cu cele mai mari investitii straine in acest an

Investițiile cu capital străin în România își continuă parcursul ascendent, arată specialiștii, precizând că într-o singură lună au acordat asistență pentru investiții de 103 milioane de euro.

Doar la nivelul lunii februarie, țara noastră a înregistrat investiții străine în capital într-un cuantum total de 103 milioane de euro, conform datelor Oficiului Național al Registrul Comerțului (ONRC), analizate de Casa de Avocatură ONV LAW.

Germania este țara care ocupă primul loc la deținerea de investiții în companii din România cu cele mai mari capitaluri, în luna februarie 2023, respectiv de peste 42 milioane de euro, ca urmare a înființării de noi societăți și a unor operațiuni de majorare a capitalului social.

În primele 2 luni ale anului au fost înmatriculate 1.182 de societăți noi, cu participare străină la capitalul social.
Domeniile cele mai de interes pentru investitorii străini sunt construcțiile – infrastructura mare, domeniul farmaceutic, comerțul, transportul, segmentul automotive, proiectare inginerie electrică și mecanică.

Topul domeniilor în care sunt programate investiții în 2023

Investiții importante cu capital străin sunt anunțate în acest an în sectorul automotive, cel soluțiilor tehnice industriale (automatizare, robotizare), dar și al energiei regenerabile, potrivit datelor firmei specializate în investiții străine sau achiziții și fuziuni.

„Infrastructura este un domeniu de interes pentru investitorii străini, de aceea este foarte important și ar fi în avantajul României dacă am reuși să accesăm toate fondurile disponibile prin PNRR pentru dezvoltarea economică a țării și să păstrăm piața de investiții efervescentă”, declară Mihai Voicu, partener ONV LAW, coordonator al diviziei Business Law.

În a doua lună din 2023, cele mai multe investiții străine au fost realizate în București (337), iar la nivelul țării campion a fost județul Sălaj, cu 44 de investiții, potrivit datelor ONRC.

Aici autoritățile au dezvoltat mai multe parcuri industriale, iar zona este de interes datorită poziționării spre vestul Europei, în proximitatea autostrăzii care va lega România de Ungaria și, practic, de zona Schengen, precizează specialiștii.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL