Un sfert de miliard de euro pentru modernizarea scolilor din Romania

Deputatul George Șișcu a anunțat faptul că reabilitarea energetică a unităților de învățământ și construcția de școli verzi va fi finanțată prin PNRR.

„Aproape un sfert de miliard de euro va fi investit, din fonduri PNRR, pentru reabilitarea energetică de unități de învățământ (practic renovări ample) și construcția de unități de învățământ care vor intra într-o așa-numită rețea a școlilor verzi. Beneficiile pentru comunitățile noastre vor fi uriașe, pentru că va scădea consumul anual de energie pentru încălzirea cu cel puțin 50%.

Fondurile din cadrul Apelul privind construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi, lansat în consultare publică în luna martie de către Ministerul Educației, pot fi accesate de către toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii și județe)!”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Vor fi reabilitate școli însumând 300.000 de metri pătrați în total, și vor fi construite noi unități de învățământ care vor totaliza alți aproape 47.000 de metri pătrați de clădiri noi și moderne în care să învețe copiii noștri.”

Aboneaza-te la Podcastul BANUL