Toti clientii trebuie sa stie asta: Instanta a decis ca RCS&RDS a inserat clauza abuzive in contractele de abonamente!

Curtea de Apel București (CAB) a constatat, printr-o hotărâre definitivă, că RCS&RDS a inserat clauze abuzive în patru articole ale contractelor de abonament, faptă al cărei caracter contravențional a fost constatat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în iunie 2015, scrie Profit.ro.

“Admite în parte cererea formulată de ANPC. Constată caracterul abuziv al clauzelor contractuale prevăzute de articolul 2.5 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6_Anexa 3 – partea a II-a – III. Clauze specifice serviciului Digi Tel de telefonie fixă; articolul 6.2 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6_Anexa 3– partea a II-a – IV. Clauze specifice serviciului Digi Mobil de telefonie mobilă; articolul 3.9 din FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6 Speciale Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice integrate RCS & RDS – I. Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice; articolul 9.2 din FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6 Speciale Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice integrate RCS & RDS – I. Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice, ce au făcut obiectul procesului verbal de contravenție nr. 0687073/19.06.2015 încheiat de către reclamanta ANPC”, se arată pe pagina web a instanței.

Profit.ro a anunțat în premieră litigiul RCS&RDS cu ANPC în prima parte a anului trecut. Pe de altă parte, instanța a respins cererea ANPC de constatare a caracterului abuziv al clauzelor cuprinse în alte două articole din contractele de abonament.

“Respinge cererea de constatare a caracterului abuziv al clauzelor cuprinse în articolul 4.4.2 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6_Anexa 3– partea a II-a – IV. Clauze specifice serviciului Digi Mobil de telefonie mobilă; articolul 5.2, literele e, f din FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6 Speciale Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice integrate RCS & RDS – I. Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice, ca neîntemeiată”, potrivit instanței. Judecătorii au menținut procesul verbal de contravenție emis de ANPC în privința constatărilor având ca obiect clauzele prevăzute la patru articole din contractele de abonament.

“Menține procesul verbal de contravenție numai în privința constatărilor având ca obiect clauzele prevăzute la articolul 2.5 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6_Anexa 3 – partea a II-a – III. Clauze specifice serviciului Digi Tel de telefonie fixă; articolul 6.2 din clauzele specifice pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6_Anexa 3– partea a II-a – IV. Clauze specifice serviciului Digi Mobil de telefonie mobilă; articolul 3.9 din FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6 Speciale Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice integrate RCS & RDS – I. Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice; articolul 9.2 din FORM-RCS-RDS-CDM-VZ-REZ-47 Ediția 6 REV 6 Speciale Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice integrate RCS & RDS – I. Condiții generale pentru furnizarea serviciilor de comunicații electronice. Aplică pârâtei (RCS&RDS – n.r.) sancțiunea contravențională a amenzii în cuantum de 500 lei. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, 24 octombrie 2017”, se arată în hotărârea instanței.

Listat la Bursa de Valori București (BVB), RCS&RDS este unul dintre cei mai importanți operatori locali de telecomunicații, fiind prezent și în Ungaria, Spania și Italia. Operatorul telecom este deținut de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Anul trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 3,29 miliarde de lei, în creștere cu 22,1% față de anul precedent, în timp ce pierderile au urcat cu 231,2%, la 59,3 milioane de lei.

Sursa: Profit.ro

Aboneaza-te la Podcastul BANUL