Acest pasaport este mai tare decat pasaportul american! Ce ar trebui sa faci sa-l ai?

În zilele noastre a devenit o mândrie să ai cât mai multe vize și ștampile în pașaport, sau cine își permite chiar să aibă mai multe pașapoarte. În lume există pașapoarte care pe lângă un status social înalt oferă deținătorilor posibilitatea de a deschide multe usi, ori de a avea acces facil in numeroase parti ale globului. Spre exemplu, stiati ca sunt numeroase pasapoarte considerate mult mai puternice decat cel al Statelor Unite ale Americii?

Topul 2017 Global Passport Power Rank, dat publicitatii sapatamana aceasta, clasifica cele mai puternice si dorite pasapoarte din lume, in functie de numarul de tari in care poti intra fara a avea nevoie de viza.

Pașaportul din Singapore s-a aflat în fruntea listei (159 de țări fără vize), depășind pașaportul german (158) și pașaportul suedez (ai cărui titulari pot vizita 157 de țări).

Lista este de obicei dominată de pașapoarte europene, cu Germania deținând poziția de top în ultimii doi ani.

Cu toate acestea, eliminarea de către Paraguay a cerințelor privind vizele pentru cetățenii din Singapore au propulsat pașaportul acestui stat în topul listei în 2017.

„Pentru prima dată, o țară asiatică are cel mai puternic pașaport din lume. Este un indiciu al relațiilor diplomatice și politicii externe eficiente a Singapore”, a declarat Philippe May, CEO la Arton Capital.

Alte țări asiatice care au ajuns în top 20 sunt Coreea de Sud (pașaport fără vize pentru 157 de țări), Japonia (156) și Malaezia (154).

În schimb, pașaportul SUA a înregistrat o scădere în clasament de la învestirea președintelui Donald Trump, în urma deciziilor luate de Turcia și Republica Centrafricană de a revoca intrarea fără vize pentru titularii de pașaport american.

Aboneaza-te la Podcastul BANUL